TS-EN ISO 22000 GÜVENLİ GIDA YÖNETİM SİSTEMİ
Seminer Amacı
HACCP kelime anlamı olarak İngilizce “Hazard Analysis Critical Control Points - Tehlike Analizleri Kritik Kontrol Noktaları“ kelimelerinin baş harflerinden oluşur. HACCP tüm dünyada tanınıp kabul görmüş ve gıda sanayiinde dünya çapında başarısını kanıtlamış bir “Gıda Güvenliği ve Risk Yönetim Sistemi“ dir.
Seminer İçeriği
-
HACCP'in tanımı ve HACCP kavramına genel bakış,
-
Yasal mevzuatlar ve dünya çapında HACCP standartları,
-
HACCP'ın yararları,
-
HACCP kavramındaki terimlerin tanımları,
-
Gıda sanayiinde tehlikeler ve kaynakları,
-
Gıda sanayiinde HACCP prensipleri,
-
Bir HACCP çalışmasının oluşturulması.
Katılımcı Profili
Çalışan veya çalışmayan, Yöneticiler, Üniversite mezunu (tekniker olabilir) gıda, kimya, biyokimya mühendisliği mezunları, Kimyager, biyolog, biyokimyager, Su ürünleri Müh. V.b.
Laborantlar.
Süre
1 Gün 6 Saat