Elginkan Vakfı- Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin kuruluşunun 8. Yıldönümü ile İşkur Çimtaş ve Elginkan Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen istihdam garantili Gazaltı Kaynağı eğitimini tamamlayan kursiyerlerin belge töreni gerçekleştirildi. Törene İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Vakıfbank Saraybahçe Şube Müdürü Ahmet Şahin, İzmit Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Çimtaş Kaynak Eğitmeni Mahmut Gökalp, Türkiye İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, Eski Milli Eğitim Müdürü Recep Çakıcı ve kursiyerler katıldı. 8’nci yıla özel olarak Elektrikli kumanda ve otomasyon teknikleri geliştirme ve uyum kursu, gazaltı kaynak kursu, android ile mobil programlama ve pic. Programla kurslarını tamalayan 100 kursiyere sertifika verildi.
“KALİTE VE VERİMİ ARTTIRIYORUZ”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Taşkın, “Elginkan Vakfı kurumsal ve toplumsal sorumluluğunun bilinci ile istihdama yönelik eğitimler yapmaktadır. İşsiz ve mesleksiz gençlerimizin sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı birer eleman olarak yetiştirerek, çalışanlara da gelişim uyum kursları açarak üretim, kalite ve verimin artmasına katkıda bulunmaktadır” diye konuştu.
KOCAELİ’Yİ ALMANYA’YA BENZETTİ
İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, “Hem Kocaeli’nin sanayi şehri olması hem de bu bölgede teknik ve mesleki eğitimlerin olması iyi olmuş. Kocaeli’nin şuanda 50 bin iş arayan kurumumuzda kayıtlı. Yaklaşık 25 bini ilk ve orta öğretimi kapsıyor. İlimizin çok göz alması ve çalışan ailelerin fazla olması durumu da var. Son üç dört yıldır ilimizde teknik eğitim oranı yükseldi. Almayanın teknik sanayisi nasılsa Kocaeli’nin Türkiye’nin de öyle. Mesleki eğitime ulaştıktan sonra sürekli yenilenmeyi gerektiren bir şey. Çağın teknolojilerine göre kendimizi sürekli yenilememiz lazım. İş sağlığı ve güvenliği noktasında dikkat etmeliyiz” dedi.
“SANAYİNİN BEL KEMİĞİYİZ”
Kaşukçi’nin ardından konuşmasını yapan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, “Türkiye’de pek çok yerde bu tür faaliyetlerle iç içe oldum fakat halktan aldığını halka veren bir Elginkan ailesinin varlığı beni gerçekten çok gururlandırdı. Kocaeli’de göreve başladığımdan beri bilgileri görerek öğreniyorum. Kocaeli Türkiye’nin iki lokomotifinden birisi ve sanayimizin bel kemiğidir.
“İŞYERLERİ KURSİYER TALEP ETMELİ”
Kocaeli’de kalifiye, işini bilen, eli o işe yatkın öğrenciler yetiştirirsek daha verimli işler elde edebiliriz. Maalesef sınav sistemlerimizden kaynaklanan ve eğitimdeki başarıyı sınavla özdeşleştiren bir eğitim sistemimiz var. Tabi bu istatistikler hesaplanırken liseler arası ayrım yapılmaz. Bizler mesleki eğitimde, ilçemizde yetiştirdiğimiz öğrencileri talep edilir hale getirirsek biz işimizi yapmışız demektir. Bu amaçla hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından sertifika töreni gerçekleşti