MODÜL 1: ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
1.İş yerinde güvenlik önlemlerini alınması
1.1.İş güvenliğini tanımı
1.2.İş güvenliğinin önemi
1.3.İş güvenliğinin amacı
1.4.İşçi sağlığı
1.5.Tüm takım tezgâhları ile ilgili ortak güvenlik önlemleri
1.6.Koruyucu araçlar
1.7.Makinelere takılan koruyucu aparatlar
1.8.Binalarda güvenliği tehdit edici unsurlar
1.9.Elektrik tesisatlarının sıralanması
1.10.Isıtma ve havalandırma tesisatlarının sıralanması
2. Meslek hastalıklarına karşı güvenlik önlemlerinin alınması
2.1.Meslek hastalıkların çeşitleri
2.2.Meslek hastalıkları için gerekli önlemler
3.İş yerinde olabilecek kaza ve yaralanmaların sebepleri ve gerekli tedbirlerin alınması
4.İş yerinde çıkabilecek yangınlar için önlem alabilecek ve gerekli müdahaleyi yapma
4.1.Yanma olayı
4.2.Yangın çeşitleri
4.3.Yangının nedenleri
4.4.Yangın söndürmede kullanılan yöntemler
4.5.Söndürücü maddeler
4.6.Yangın önlemlerin
4.7.Ev ve iş yerlerinde alınacak önlemler
5.İş kazaları sonrasında hukuki işlemleri yürütme
5.1.İş kazasının işverene bildirilmesini organize eder.
5.2.İş kazasının işveren tarafından S.G.K’ ya bildirilmesinin organize edilmesi
5.3.İş kazasında yapılacak hukuki işlemler
6.İşçi sağlığı ile ilgili iş hukuku mevzuatını kavrama
6.1.Kanunların listelenmesi
6.2.Yönetmeliklerin listelenmesi
MODÜL 2: ÖLÇÜ VE ÖLÇME
1. Ölçme ve Kontrolün tanımı ve ölçü birimlerinde tarihsel gelişmeler.
1.1. Ölçme ve Kontrolü tanımı,
2. Boyutların ölçülmesi ve ölçme hataları
3. Kumpaslarını kullanarak uygun ölçme baskısı ve ölçme noktalarını ayarlayarak doğru ölçme
3.1.Metrik sistemde bölüntülü kumpaslar; 0,1- 0,05- 0,02 mm ölçme hassasiyetli
3.2. Metrik sistemde saatli kumpaslar; 0,05-0,02-0,01 mm ölçme hassasiyetli
3.3. İnch ölçü sisteminde bölüntülü kumpaslar; 1/128”- 0,001” ölçme hassasiyetli
3.4. Metrik-inch dijital kumpaslar; 0,01 mm-0,001” ölçme hassasiyetli
3.5. İşe özel kumpas çeşitleri
3.6.Kumpas kalibrasyonunda yapılması gerekenler
4. Mikrometreleri kullanarak uygun ölçme noktalarını ayarlayarak doru ölçme
4.1.Metrik mikrometreler; bölüntülü ve 0,01–0,001 mm hassasiyetli
4.2. İnch mikrometreler; Bölüntülü ve 0,001” hassasiyetli
4.3. Metrik ve inch dijital mikrometreler
4.4. İşe özel mikrometre çeşitleri
4.5. Mikrometre kalibrasyonunda yapılması gerekenler
MODÜL 3: ÖLÇÜ KONTROL ALET VE MAKİNELERİ
-
Boyut toleransları
-
Normal mil sistemi tolerans tabloları
-
Normal delik sistemi tolerans tabloları
-
Komparatörler ile ölçme kontrol
2.1. Komparatör ve ölçü sehpaları
2,2. Ölçü saatleri özellikleri ve kullanımları
-
Passametre ve passimetre kullanır.
3.1. Passametreler ile ölçme ve kontrol
3.2. Passimetreler ile ölçme ve kontrol
-
Mastarla ölçme ve kontrol işlemi yapar.
-
Mastarlar
-
Sınır mastarları (Çatal –tampon ve vida mastar)
-
Blok mastarlar (Johnson mastar seti)
-
Gönyeler (Sabit, ayarlı ve bölüntülü)
-
Ölçme-kontrol cihaz ve makineleri
-
Metal malzemelere çekme testi uygulanması ve kopma gerilmesinin bulunması
-
Sertlik ve sertlik ölçme yöntemleri
-
Elektronik Ölçme Aletleri,
-
Ölçme mikroskobu
-
Ölçme Projektrörleri
-
Üç boyutlu ölçme tezgâhı
-
Profil Metreler
|